A holnap technológiája Otthonának, Önnek, Egyszerűen!

Funkció : Okos világítás

OKOS VILÁGÍTÁS – MEGFELELŐ FÉNYEK = JÓ KÖZÉRZET

MENNYIRE FONTOS A MEGFELELŐ VILÁGÍTÁS?

Otthonunk különböző helyiségeiben más és más jellegű fényre van szükségünk ahhoz, hogy a komfort érzetünk a lehető legnagyobb legyen. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű természetes fény hiányában, az adott világítás elegendő, ugyanakkor ne túl nagy megvilágítást biztosítson és olyan színhőmérséklettel, amely az adott élethelyzetnek megfelelő. Ezek az igényeink ráadásul napszaknak vagy az éppen végzett tevékenységnek megfelelően folyamatosan változnak egy adott élettéren belül is. Életünk és otthonunk fontos része a fény.

HOGYAN TUDJUK EZT OKOSAN KEZELNI?

Gondoljunk bele, hogy milyen megvilágításban éreznénk jól magunk például a nappalinkban késő délután, miközben barátainkkal beszélgetünk, vagy az esti órákban, amikor a család TV-t néz, vagy csendesen egy könyvet olvasunk kedvenc fotelunkba kuporodva.

Egy okos otthon rendszer képes arra, hogy napszaknak, vagy tevékenységnek megfelelően összehangolja világításait és azokat úgy működtesse, hogy a legnagyobb kényelmet élvezhessük ezáltal. Néhány példa:

  • Mikor hazaérünk, tele kézzel nem kell villanykapcsoló után kutatnunk, otthonunk a megfelelő világításokat felkapcsolva üdvözöl minket.
  • Jelenetvezérlés segítségével egy gombnyomással beállíthatjuk a világítást, ha a család vacsorához ül az étkezőben.
  • A közlekedőben a lámpák éjszaka felkapcsolnak, ha mosdóra indulunk, de csak 5% fényerővel világítanak, hogy az álmot ne verjék ki a szemünkből.

Növelheti otthonunk biztonságát, hiszen távollétünk ideje alatt jelenlét szimuláció gyanánt képes a világításokat működtetni, így külső szemlélő által úgy tűnhet, a házban otthon tartózkodik valaki. Telefonjával okos otthon rendszerét távolról is ellenőrizheti. Szükség esetén beavatkozhat, mintha csak otthonában tartózkodna.

Kapcsolódó Blog bejegyzések

ÉRDEKLIK AZ OKOS OTTHON RENDSZEREKBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK?

Szeretne AJÁNLATOT kérni, vagy egyszerűen valakivel beszélgetni róla?

KATTINTSON és töltse ki a kapcsolat felvételi űrlapunkat és visszahívjuk Önt!

További okos megoldások

A vezetéknélküli okos otthon rendszereink rugalmasan összeállíthatók és egyszerűen telepíthetők meglévő otthonokba is. Könnyedén bővítheti tovább a már meglévő okos eszközeit fűtés vezérléssel, intelligens árnyékolás és világítás vezérléssel vagy biztonsági rendszer integrációval az Ön igényeinek, szokásainak megfelelően.