A holnap technológiája Otthonának, Önnek, Egyszerűen!

Funkció : Okos kert

OKOS KERT – SZÉP, GAZDASÁGOS, KÉNYELMES

NE ÖNTÖZZÜNK ESŐBEN!

Akinek családi háza van, valószínűleg szereti az otthon töltött idejét a szabadban, a saját udvarán, kertjében tölteni főleg, ha ragyogó idő van. Ahhoz, hogy a házunk körüli terület ne csak munkát adjon számunkra, hanem minél több kikapcsolódási lehetőséget, különböző vezérlő rendszerek állnak rendelkezésünkre, amelyek a munka egy részét le tudják venni a vállunkról. Egy öntöző rendszer által rendszeresen locsolt füves, bokros virágos udvar csodaszép tud lenni és az öntözésről nem nekünk kell gondoskodnunk. Egy robot fűnyíró folyamatosan képes karban tartani a szép zöld gyepet helyettünk és egy üvegházi vezérlő rendszer a fólia sátorban lévő veteményeskertünkben lévő zöldségekről is tud gondoskodni. Öntöz és szellőztet helyettünk, nekünk csak a szüret marad.

MITŐL LESZ A KERTEM OKOS?

Ezek a különböző vezérlő rendszerek eddig is elérhetők voltak és szolgálták a kényelmünk. Egy okos otthon rendszerrel integrált, vagy valamilyen kombinációban kialakított rendszer azonban nem csak a növényeink igényeit és szükségleteit tudja figyelembe venni, hanem ránk is figyelemmel tud lenni, így lesz maximális a kényelem.

Egy időjárás figyelő öntöző rendszer sokat segít a vízzel való takarékoskodásban, hiszen egy kiadós eső előrejelzés esetén nem feltétlenül kell elindítanunk az locsolást. Egy esőérzékelő segíthet abban, hogy amennyiben már megy a locsolási program és elered az eső, úgy automatikusan leálljon. Az elhelyezett talajnedvesség érzékelők biztosítani tudják, hogy az egyes öntözési körök csak annyi vizet adjanak a növényeknek, amennyire szükségük van.

Egy összehangolt rendszerben a robot fűnyíró nem fog füvet nyírni ott, ahol épp az öntöző rendszer locsolást végez, és amennyiben a család az udvaron tartózkodik, vagy a vendégekkel egy hangulatos kerti partit tartunk épp, az öntöző rendszer véletlenül sem fog a nyakunkba locsolni egy adag vizet, miközben mi önfeledten tollasozunk. Mind ehhez vegyük hozzá azt is, hogy amennyiben elérkezik az ideje, az okos otthon rendszerünk felkapcsolja számunkra a kertben lévő dísz-, és hangulatvilágítást, és arról is gondoskodik, hogy a redőnyeink közül legalább a teraszajtón lévő ne zárjon ki minket az otthonunkból 😊

Az otthonunk, a növényeink, a kül-, és beltéri berendezéseink, valamint mi együtt tesszük a kertet gazdaságossá, kényelmessé és ragyogóan széppé okosan.

Kapcsolódó Blog bejegyzések

ÉRDEKLIK AZ OKOS OTTHON RENDSZEREKBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK?

Szeretne AJÁNLATOT kérni, vagy egyszerűen valakivel beszélgetni róla?

KATTINTSON és töltse ki a kapcsolat felvételi űrlapunkat és visszahívjuk Önt!

További okos megoldások

A vezetéknélküli okos otthon rendszereink rugalmasan összeállíthatók és egyszerűen telepíthetők meglévő otthonokba is. Könnyedén bővítheti tovább a már meglévő okos eszközeit fűtés vezérléssel, intelligens árnyékolás és világítás vezérléssel vagy biztonsági rendszer integrációval az Ön igényeinek, szokásainak megfelelően.