A holnap technológiája Otthonának, Önnek, Egyszerűen!

Funkció : Jelenet vezérlés

JELENET VEZÉRLÉS – MINTHA TÖBB KEZÜNK LENNE

MIT JELENT A JELENETVEZÉRLÉS?

Jelenet vezérlésnek hívjuk azt a működési módot, amikor egy tevékenység sorozatot hajtunk végre egy kiváltó esemény hatására. A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelnünk, hogy veszünk egy szituációt és sorra vesszük, hogy az adott helyzetben milyen tevékenységeket végeznénk el egymás után.

Például: TV-t szeretnénk nézni. Ahhoz, hogy TV-t nézzünk, a következő dolgokat végezzük el egymás után:

  • Ha nappal van, leengedjük a redőnyöket, hogy kellően sötét legyen a szobában
  • Ha éjszaka van, lekapcsoljuk a fő világításokat és a TV nézéskor használt hangulatvilágításokat felkapcsoljuk
  • Bekapcsoljuk a TV-t
  • Leülünk a kedvenc TV néző fotelünkbe.

Ha ezt a tevékenység sorozatot egy jelenetbe szervezzük az okos otthon rendszerben, akkor egy gombnyomással elindítva a jelenetet, nekünk már csak annyit kell tennünk, hogy leülünk a kedvenc TV néző fotelünkbe, a többit szépen sorban elvégzi helyettünk a rendszerünk.

mire és miért jó ez nekem?

Ha egy kicsit végig gondoljuk egy átlagos napunk, hamar rájövünk, hogy nagyon sok, bizonyos helyzethez köthető ismétlődő tevékenységet végzünk el nap, mint nap, amit elvégezhet helyettünk egy okos otthon központ is, 1-1 esemény hatására.

Például:

  • Mikor hazaérkezünk, a bejárati ajtót kinyitva felkapcsolhatja helyettünk a világítást az előszobában és azokban a helyiségekben, ahová hazaérkezést követően az első utunk általában vezetni szokott. Bekapcsolhatja a zenét és ha este 6 előtt érkezünk, bekapcsolhatja a kávéfőzőt is.
  • Az esti órákban a napnyugtát követően leengedheti a redőnyöket az ablakokon, így nem okoz problémát a kíváncsiskodó emberek tekintete kintről.
  • Este 11-kor lekapcsolhatja a díszkivilágítást az udvaron.
  • Lefekvéskor ellenőrizheti, hogy minden ajtó és ablak be van-e zárva
  • stb.

Ha belegondolunk, hogy ezek az ismétlődő tevékenységek mennyi időnket vesznek igénybe 1-1 alkalommal, talán nem tűnik soknak. Azonban, ha összeadjuk, hogy egy évben mennyi időt töltünk ezek végrehajtásával, bizony meglepődünk, hogy éves szinten sok-sok órát, napokat, akár heteket töltünk ezzel. Ezt az időt egy okos otthon rendszer visszaadja nekünk, így több időt fordíthatunk a családunkra vagy magunkra.

Kapcsolódó Blog bejegyzések

ÉRDEKLIK AZ OKOS OTTHON RENDSZEREKBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK?

Szeretne AJÁNLATOT kérni, vagy egyszerűen valakivel beszélgetni róla?

KATTINTSON és töltse ki a kapcsolat felvételi űrlapunkat és visszahívjuk Önt!

További okos megoldások

A vezetéknélküli okos otthon rendszereink rugalmasan összeállíthatók és egyszerűen telepíthetők meglévő otthonokba is. Könnyedén bővítheti tovább a már meglévő okos eszközeit fűtés vezérléssel, intelligens árnyékolás és világítás vezérléssel vagy biztonsági rendszer integrációval az Ön igényeinek, szokásainak megfelelően.