A holnap technológiája Otthonának, Önnek, Egyszerűen!

Funkció : Fűtésvezérlés

FŰTÉSVEZÉRLÉS – AZ OKOS OTTHON MELEGE

MINDENHOL 22°C AZ JÓ LESZ! VAGY MÉGSEM?

A legtöbb ingatlanban nem tulajdonítottak korábban túl nagy jelentőséget a fűtési rendszer megfelelő tagolásának és sok esetben ma sincs ez másként. Sok helyen találunk 1-2 termosztátot a lakásban, maximum thermo szelepeket a radiátorokon és ezzel kell megoldani a fűtési rendszernek, hogy mindenhol megfelelő klíma legyen az otthonunkban. Azon túl, hogy ez nem feltétlenül lesz sikeres, azt is figyelembe kell vennünk, hogy élettanilag az embernek különböző hőmérsékletre van szüksége az egyes helyiségekben és az ahhoz köthető tevékenységekhez. A fürdőszobában melegebbre van szükség, mivel általában ruha nélkül tartózkodunk ott. A nappaliban, közepes hőmérsékletre, a hálószobában a megfelelő mélyalváshoz pedig hűvösebbre.

LEHET MELEGEBB ÚGY, HOGY KEVESEBBE KERÜL?

Okos otthon megoldásokkal ma már megoldható, hogy mind padlófűtés, mind radiátoros vagy egyéb rendszer esetében is, akár helyiségenként tudjuk szabályozni annak hőmérsékletét. Ezzel elérhetjük, hogy otthonunk egyes pontjain számunkra komfortosabb hőmérséklet legyen.

A rendszer segítségével mindezt a szokásainkhoz igazíthatjuk, így mindenhol csak abban az időszakban kerül előállításra a szükséges hőmérséklet, amikor használjuk azt, így a fürdőszoba melegebb lehet reggel induláskor és az esti órákban, a nappali komfortos lehet, amikor otthon vagyunk. Ha hosszabb útra indulunk, akkor pedig elegendő, ha a lakás megfelelő temperálásra kerül, mire hazaérkezünk pedig ismét jó meleg lesz. Telefonjával okos otthon rendszerét távolról is ellenőrizheti. Szükség esetén beavatkozhat, mintha csak otthonában tartózkodna.

És miért fontos ez? Mert 1°C-kal kisebb hőmérséklet, akár 6% energia megtakarítást is jelenthet, így sokat spórhatunk akkor, amikor nem vagyunk otthon.

Kapcsolódó Blog bejegyzések

ÉRDEKLIK AZ OKOS OTTHON RENDSZEREKBEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK?

Szeretne AJÁNLATOT kérni, vagy egyszerűen valakivel beszélgetni róla?

KATTINTSON és töltse ki a kapcsolat felvételi űrlapunkat és visszahívjuk Önt!

További okos megoldások

A vezetéknélküli okos otthon rendszereink rugalmasan összeállíthatók és egyszerűen telepíthetők meglévő otthonokba is. Könnyedén bővítheti tovább a már meglévő okos eszközeit fűtés vezérléssel, intelligens árnyékolás és világítás vezérléssel vagy biztonsági rendszer integrációval az Ön igényeinek, szokásainak megfelelően.